Portocala
Portocala

Condiment alimentar de cea mai bună calitate. 100% natural, folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor. Extractul de portocala este obținut din ulei pur din coajă de portocala certificate BIO. Are o aromă fructată, proaspătă, dulce-acrișoară.

Extractul pur de portocala este 100% natural. Esențele sunt o combinație de arome sintetice și ulei vegetal sau propilen glicol.

Portocalele sunt fructe exotice cu numeroase beneficii pentru întreg organismul. Pot fi folosite şi în măştile de faţă, deoarece au în compoziţie substanţe cu puternice efecte antiîmbătrânire. Sărace în calorii, dar pline de nutrienţi, portocalele contribuie la întărirea sistemului imunitar şi previn apariţia ridurilor. O singură portocala are în compoziţie nu mai puţin de 170 de substanţe fitochimice şi peste 60 de flavonoide. Compuşi despre care studiile afirmă că au reale efecte antiinflamatoare şi antioxidante.

Portocala: beneficii pentru sănătate

  • Reglează tensiunea arterială şi scade riscul de boli cardiovasculare

Potrivit American Heart Association, consumul zilnic de citrice, poate reduce cu 19% riscul de accident vascular ischemic în cazul femeilor.
Este bine cunoscut faptul că reducerea cantităţii de sare ajută la reglarea tensiunii arteriale. Ceea ce mulţi oameni nu ştiu este că aportul crescut de potasiu poate avea acelaşi efect benefic. Nivelul de potasiu în limite normale este asociat cu risc mai mic cu 20% de a muri din diverse cauze. Statistic mai puţin de 2% din populaţia adultă respectă recomandarea de a consuma cel puţin 4700 mg de potasiu zilnic.

Posibile efecte anticancerigene

Un studiu publicat în revista ştiinţifică American Journal of Epidemiology concluzionează că un consum regulat de banane, portocala şi suc de portocala în primii doi ani de viaţă poate scădea riscul de apariţie a leucemiei.
Fiind o sursă bogată în vitamina C, un putetrnic antioxidant, portocalele ajută, de asemenea, la combaterea radicalilor liberi responsabili de instalarea cancerului. Conţinutul crescut de fibre din portocala este benefic şi în prevenirea cancerului colorectal.

Menţine inima sănătoasă

Fibrele, potasiul, vitamina C şi colina din compoziţia portocalelor sunt substanţe care contribuie la menţinerea stării generale de sănătate, dar în special a sănătăţii inimii. Potrivit unei cercetări de mare amploare, subiecţii care au consumat peste 4000 mg de potasiu zilnic au prezentat un risc cu 50% mai redus de a face boli de inimă. Totodată, aportul considerabil de potasiu previne pierderea masei musculare, atacul cerebral, menţine sănătatea oaselor şi reduce riscul de formare a pietrelor la rinichi.

Previne sau ţine sub control diabetul

Persoanele diagnosticate cu diabet de tip 1 care au un regim alimentar bogat în fibre au glicemia în parametri normali. Persoanele cu diabet de tip 2 pot sesiza o îmbunătăţire a nivelului de zahăr din sânge, a lipidelor şi a insulinei. Cu toate acestea, portocalele au un conţinut destul de mare de fructoză. Trebuie consumate ciu moderaţie de către persoanele cu diabet.

Poate fi folosit in loc de suc proaspat sau de coaja. Poate inlocui cu success si lichiorurile din retete.

Se foslosește în rețete în care se adaugă suc proaspăt sau coajă de portocala. Intensifica aroma de citrice în rețete în care folosiți de obicei Grand Marnier, Cointreau sau alt lichior.

Se foloseste in patiserie, inghetata, deserturi, iaurturi, bauturi.×

Buna ziua!

Click pe buton pentru a intra in contact cu un reprezentat vanzari sau trimite e-mail la contact

×