Termeni si conditii

 

Site-ul www.vivifiant.ro, denumit in continuare “vivifiant.ro” sau “site-ul”, este detinut si administrat de catre Extreme Engineering S.R.L., denumita in continuare “Vivifiant ®”, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 32562910, numar de inregistrare la Registrul Comertului J40/15093/2013, sediul in Strada Aleea Barajul Sadului nr.1, camera 2, bloc N5, scara 1, etaj 1, apartament 10, Sector 3, Bucuresti, Romania si adresa de corespondenta in str. Erou Mircea Marinescu nr.17, Voluntari, Jud. Ilfov, Romania, E-mail: contact@vivifiant.ro, mobil:+40 773 381209.

Produsele comercializate pe acest site nu sunt destinate revanzarii!

Folosirea acestui site echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea de catre Client a termenilor si conditiilor detaliate mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora atat la momentul efectuarii primei accesari a site-ului www.vivifiant.ro, dar si periodic. Vivifiant® isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza in orice moment continutul acestui site, fara o alta notificare prealabila. Clientii/utilizatorii accepta in mod expres ca simpla utilizare sau accesare a serviciilor oferite de catre vivifiant.ro  semnifica acceptarea deplina si neconditionata a prezentelor conditii, impreuna cu orice modificari ulterioare.

Vivifiant® garanteaza Clientului/Utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.vivifiant.ro si nu ii confera acestuia dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral, de a reproduce partial sau integral continutul site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor Vivifiant® fara acordul prealabil scris al acesteia.

Daca Vivifiant® nu actioneaza in legatura cu o incalcare a Termenilor si Conditiilor, nu inseamna ca renunta la dreptul sau de a actiona in legatura cu incalcari viitoare sau similare. Daca o instanta constata ca vreo prevedere din acesti Termeni este neexecutabila sau invalida, acea prevedere va fi aplicata in cea mai mare masura permisa de legea aplicabila iar ceilalti Termeni vor ramane in vigoare si pe deplin aplicabili.

Clientul/Utilizatorul nu poate cesiona, delega sau transfera drepturile sau obligatiile sale cuprinse in acesti Termeni si Conditii.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre vivifiant.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii.

Relatia dintre parti este guvernata, in principal, de urmatoarele acte normative:
•    OG nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor
•    OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
•    Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
•    Legea 365/2002 privind comertul electronic.

 

 1. Definitii

Utilizator  – orice persoana care viziteaza site-ul vivifiant.ro, Client – persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda.
Produse si Servicii – orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vivifiant®, Clientului.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vivifiant® si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si/sau Servicii si sa faca plata acestora.
Vivifiant® – Extreme Engineering  avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 32562910, numar de inregistrare la Registrul Comertului J40/15093/2013, sediul in Strada Aleea Barajul Sadului nr.1, camera 2, bloc N5, scara 1, etaj 1, apartament 10, Sector 3, Bucuresti, Romania si adresa de corespondenta in str. Erou Mircea Marinescu nr.17, Voluntari, Jud. Ilfov, Romania, E-mail: info@vivifiant.ro, mobil:+40 773 381209.

Contract – o Comanda confirmata de catre Vivifiant®, prin care Vivifiant® este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si/sau Serviciile iar Clientul este de acord sa le achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.
Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.
Newsletter – Direct marketing este actul de a trimite un mesaj comercial, de obicei la un grup de oameni, folosind adresa de e-mail/numarul de telefon. În sensul cel mai larg, fiecare e-mail/SMS trimis unui client/abonat poate fi considerat marketing pe e-mail/prin SMS. De obicei, implică utilizarea e-mailului/SMS-urilor pentru a trimite reclame sau pentru a solicita vânzări sau donații și este menit să construiască loialitate, încredere sau cunoașterea mărcilor/brandului. Termenul se referă la trimiterea de mesaje cu scopul de a îmbunătăți relația noastra cu clienții/abonatii, încurajând loialitatea clienților sau convingând abonatii să realizeze o achizitie. Mesajele de direct marketing pot fi trimise doar la o bază de date a clienților/abonatilor.

Daca doresti sa nu mai primest notificari comerciale, poti da unsubscribe din orice email primit de la Vivifiant.ro
Oferte personalizate – Metodă de marketing care are ca obiectiv creşterea fidelităţii clienţilor printr-o bună cunoaştere a fiecăruia dintre ei, permiţând astfel o personalizare a ofertei, ce se bazează pe identificarea şi personalizarea consumatorilor/abonatilor şi pe existenţa unei oferte actualizate la zi prin informaţii provenind de la client/abonat. In vederea transmiterii de oferte personalitate, Vivifiant va putea utiliza aplicatii si tool-uri de Web Tracking pentru a identifica preferintele dumneavoastra. In toate cazurile, Vivifiant va respecta dreptul la viaţa privată.

 

 1. Drepturile de proprietate intelectuala

Intreg continutul site-ului vivifiant.ro, incluzand, dar fara a se limita la: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea Vivifiant® (sau, dupa caz, a furnizorilor sai) si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Vivifiant® a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Logo-urile vivifiant.ro sunt marci inregistrate ale Vivifiant®. Utilizarea pe vivifiant.ro a oricarui nume de marci inregistrate ale unor companii terte nu constituie reclama pentru companiile respective.
Pentru orice probleme legate de drepturile de autor, ne puteti contacta pe email la adresa: contact@vivifiant.ro.

 

 1. Exonerarea de raspundere

Vivifiant® nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului vivifiant.ro. Vivifiant® nu poate garanta ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la vivifiant.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contin erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, vivifiant.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. Vivifiant® nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

Informatiile incluse pe vivifiant.ro au caracter informativ (pozele produselor sunt cu titlu de prezentare) si sunt puse la dispozitie cu buna-credinta, din surse pe care Vivifiant® le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vivifiant® la adresa de e-mail contact@vivifiant.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.
Vivifiant.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si/sau Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru Produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

Orice eventuale link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar vivifiant.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acelor site-uri ori pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin acele site-uri.

Vivifiant.ro isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor Termeni si conditii, precum si ale ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor; de asemenea, Vivifiant.ro. isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, lipsa de acuratete sau erori ale produselor software, fara a anunta in prealabil. Implicit, vivifiant.ro nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc.

Aceste erori nu obliga vivifiant.ro la nicio actiune. Preturile si disponibilitatea produselor comercializate de catre vivifiant.ro pot suferi modificari ulterioare, acest lucru fiind influentat de factori externi precum politica de preturi a producatorilor sau disponibilitatea produselor in stocul acestora. Confirmarea comenzii si implicit a stocului si a pretului de vanzare, este efectuata doar dupa procesarea acesteia de catre agentii vivifiant.ro. Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si conditiile, de fiecare data cand folositi acest site.

 

 1. Limitarea accesului la site

Utilizatorii site-ului vivifiant.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu vivifiant.ro, nu sunt e-mailuri in masa sau orice alta forma de spam.

Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. Vivifiant.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari. In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente care implica texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se considera ca respectivul Utilizator garanteaza originalitatea lor si acorda vivifiant.ro si afiliatilor/asociatilor sai dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.

 

 1. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Categoriile de date personale prelucrate pot fi: numele si prenumele, sexul, data si locul nasterii, telefon, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail,  date de geolocalizare (incusiv IP) /date de trafic.
Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe vivifiant.ro, va primi comunicari comerciale din partea vivifiant.ro doar in masura in care si-a manifestat consimtamantul in mod expres, selectand optiunea corespunzatoare.

Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. Vivifiant.ro va putea, in functie de preferintele exprimate ale Utilizatorilor, selecta destinatarii carora le va trimite newslettere si alerte.

Conform Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), vivifiant.ro are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori. Textul integral al Regulamentului este disponibil aici: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679&from=RO

Scopul colectarii datelor cu caracter personal poate fi: indeplinirea obligatiilor legale aflate in sarcina vivifiant.ro, gestiunea economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind situatia contului lor de pe vivifiant.ro, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor, precum si alte scopuri pentru care a fost obtinut consimtamantul utilizatorilor.

Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site si/sau transmiterea, in orice forma, a acordului utilizatorilor echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste informatii sa fie incluse in baza de date a vivifiant.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre vivifiant.ro, afiliatii si colaboratorii acestora, pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la: furnizori de servicii de curierat (FAN Courier, Urgent CargusDPD), logistica (KLG Europe Logistics), servicii de plata / bancare (EuroPayment Services – EuPlatesc.ro), marketing si email marketing (Criteo, SALESmanago si MailAgent).

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Regulamentul GDPR- (UE) 2016/679, respectiv dreptul de acces, de opozitie si de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Clientii au dreptul de a se opune/restrictiona cu privire la prelucrarea datelor personale si de a solicita stergerea datelor sau portarea acestora. De asemenea, clientilor le este recunoscut dreptul de a se adresa justitiei ori de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere.

Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate anterior in baza unei cereri scrise, semnate si datate, la adresa: contact@vivifiant.ro.

Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor.

In cazul in care Clientul isi modifica, prin utilizarea formularelor de pe site, datele personale livrate deja catre vivifiant.ro si exista Comenzi in derulare, Comenzile isi pastreaza datele de la momentul plasarii acestora  iar livrarea produselor se va face luandu-se in considerare datele anterior furnizate.
Vivifiant.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare a unor asemenea date, vivifiant.ro nu poate fi tinut raspunzator pentru niciun fel de prejudiciu.

 

 1. Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul vivifiant.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. Vivifiant.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca s-au utilizat informatii neconforme cu realitatea.

 

 1. Pretul

Toate preturile sunt exprimate in Ron si sunt finale. Preturile sunt cele de la data comandarii produselor, indiferent de eventualele modificari ulterioare ale preturilor. Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie. Preturile de livrare sunt detaliate pe site.

Transportul pentru comenzile de peste 220 ron este suportat de catre vivifiant.ro (se va lua in calcul suma efectiv de achitat de catre client, indiferent de eventualele discounturi existente in comanda in urma unor promotii sau a utilizarii de vouchere, coduri promotionale sau alte mecanisme de fidelizare). In cazul comenzilor cu o valoare mai mica de 220 ron tariful unic de transport este de 25 ron, fiind achitat de catre Client.

 

 1. Comanda

Pentru a activa serviciul, Utilizatorul trebuie sa seteze detaliile preferate de Comanda (unde sa fie livrata, modalitatea de expediere si modalitatea de plata) in contul de Utilizator, iar aceste setari vor fi retinute si folosite pentru fiecare Comanda. Aceste setari pot fi modificate oricand, ele devenind operabile incepand cu urmatoarea comanda plasata. Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar putand suporta consecintele acestor erori (comanda intarziata, transmisa gresit etc).

Vivifiant.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant Vivifiant® sa il poata contacta, prin orice mijloc disponibil, convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii.

Conform Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, articolul 9, contractul Clientului referitor la achizitionarea Produselor mentionate in Comanda nu este încheiat complet până când vivifiant.ro nu trimite un e-mail/notificare in cont care Clientul este anunțat că Produsele au fost expediate sau Produsele sunt pregatite pentru a fi ridicate (in cazul comenzilor cu ridicare din magazinele Vivifiant®).

Vivifiant.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:
•    esuarea / invalidarea tranzactiei online;
•    neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;
•    date incomplete sau incorecte ale Clientului;
•    activitatea Clientului poate produce daune site-ului vivifiant.ro /partenerilor;
•    livrari consecutiv esuate;
•    alte motive obiective (spre exemplu, dar fara a se limita la: cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa,exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata etc.).

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, vivifiant.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor de pe site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

 

 1. Facturare – plati

Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in Comanda. Vivifiant® va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

 

 1. Modalitati de plata
 • Plata in numerar se face in ron, integral, la livrare. In cazul coletelor livrate prin curier acesta va emite o chitanta, pentru coletele expediate prin posta, posta va emite o chitanta.
 • Online cu card bancar prin Mobilpay(Visa/Maestro/Mastercard).
  Daca ati ales metoda de plata ” Online prin card bancar ” este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.
  – Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro)  se efectuaeaza prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.
  – “3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului  sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

Banca si procesatorul de plati (Mobilpay.ro) sunt singurele institutii care intra in contact cu informatiile dumneavoastra, acestia oferind garantie totala. Daca tranzactia este autorizata, plata este facuta imediat, produsele achizitionate vor fi livrate in termen de cel mult 2 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii.

Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

 

 1. Termen de valabilitate

Termenul de valabilitate este in conformitate cu datele mentionate pe etichetele Produselor, cu stricta respectare a conditiilor de depozitare/manipulare. Vivifiant® este responsabil pentru toate viciile produsului prezente la data livrarii sau care apar in interiorul termenului de valabilitate. O sesizare trebuie facuta on-line, prin e-mail sau la telefon, la adresa sau nr. de telefon specificate in sectiunea „Contact” a prezentului site. Clientului ii va putea fi rambursata contravaloarea produsului intr-un cont bancar sau sub forma de voucher. Sesizarea trebuie sa contina descrierea defectului reclamat si o copie a facturii (sau orice alt act care sa demonstreze achizitia). Orice sesizare va fi procesata fara intarziere si Clientul va fi informat despre constatarile facute. Procedura de retur va fi trimisa pe e-mail clientului, imediat ce a fost receptionata sesizarea.

 

 1. Returul in caz de vicii ascunse se acorda in urmatoarele situatii:
 • In situatia in care un produs aflat in perioada de valabilitate prezinta neconformitati ce fac nesigura sau imposibila administrarea/utilizarea sa, acesta va fi inlocuit;
  •    Daca defectul prezentat nu poate fi inlaturat datorita naturii disproportionate a acestuia, si inlocuirea produsului nu este posibila, Clientul va avea posibilitatea de a primi suma de bani intr-un cont bancar in RON;
  •    In cazul altor defecte ce nu pot fi inlaturate, si care necesita inlocuirea produsului.In functie de natura situatiei, dovada achizitiei produsului este suficienta si necesara.
  Exclusiv, in cazul retururilor aferente produselor neconforme, conform prezentului articol, costurile de transport sunt in sarcina Vivifiant®.Pentru a beneficia de acestea, Clientul are urmatoarele obligatii:
  •    produsul sa fi fost cumparat de la vivifiant.ro si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;
  •    sa respecte instructiunile de folosire/depozitare/manipulare si sa utilizeze produsul conform instructiunilor impuse de producator;
  •    sa pastreze documentul fiscal cu care a cumparat produsul;
  •    sa pastreze ambalajul original si toate accesoriile care au venit in acesta, si sa le livreze impreuna cu produsul.Cauze de neacceptare a returului:
  •    deteriorari ale ambalajului; expunere excesiva la radiatii solare; lipsa sau modificarea informatiilor referitoare la lotul si termenul de valabilitate aferente produsului;
  •    deteriorarile produse ca urmare a nerespectarii instructiunilor de folosire / depozitare / manipulare.Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la acoperirea de catre vivifiant.ro a viciilor ascunse ale produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in domeniu, acestea neextinzandu-se asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

 

 1. Livrarea

Pentru produsele aflate in stoc, livrarea se va face conform optiunii Clientului: prin Curier (FAN Courier) sau posta. De regula, livrarea in Bucuresti si in tara se face in termen de 24-48 de ore. In cazuri exceptionale (perioade de sarbatori si conditii meteo nefavorabile) timpul de livrare se poate mari, acest lucru fiind anuntat pe site-ul vivifiant.ro.

Pentru Clientii din strainatate, detaliile, termenul de livrare si pretul final al Comenzii va fi comunicat prin e-mail sau telefonic, iar expedierea se va face dupa confirmarea incasarii contravalorii produselor/serviciilor si a taxelor de expediere/transport.

Pentru comenzile din strainatate pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt urmatorii:
– Dupa o discutie telefonica/email se trimite comanda ferma pe email la comenzi@vivifiant.ro, impreuna cu datele personale ale clientului pentru a putea emite o factura proforma.
– Vi se va trimite factura proforma pe email pentru efectuarea platii. Aceasta contine pretul produselor si taxa de transport.
– Taxa de transport difera in functie de anumiti factori: adresa de livrare, greutatea si dimensiunea coletului, tara in care se doreste livrarea.
– Transportul se efectueaza prin firma de curierat  in termen de 5-7 zile lucratoare.
– Dupa confirmarea platii se va efectua livrarea.
– Vi se va confirma trimiterea coletului impreuna cu numarul de AWB al acestuia pe e-mail.

Atentie! Din cauza timpului foarte scurt de procesare a Comenzilor, este imposibila operarea de modificari asupra Comenzilor deja confirmate.
In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), Vivifiant® va informa Clientul despre indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a achitat online vor fi rambursate in termen de 30 de zile. Clientul poate, la libera sa alegere, sa confirme modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar Vivifiant® va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

13.1. Conditii de livrare

La solicitarea vivifiant.ro sau a Curierului (FAN Courier), Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar, prin unul sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Vivifiant®.

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata in cazul in care Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus.
In cazul livrarii Comenzii (inclusiv la locul de munca al Clientului), si in situatia in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda.

Conditiile de livrare se completeaza cu Termenii si Conditiile companiei de curierat agreate – Fan Courier, acestea fiind disponibile pe site-ul www.fancourier.ro
Livrarea se considera a fi indeplinita de catre vivifiant.ro, la momentul predarii produselor Comandate catre Client.

13.2. Receptia produselor

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate. De asemenea, Clientul va verifica daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri. Prin semnarea bonului de livrare Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate.

 

 1. Programul de fidelizare clienti

14.1 Programul de fidelizare online
Clientii Vivifiant.ro beneficiaza de inscriere gratuita in programul de fidelizare vivifiant.ro. Programul de fidelizare ofera posibilitatea Clientului de a beneficia de un discount progresiv in functie de valoarea cumulata a achizitiilor incepand cu momentul includerii acestuia in programul de fidelizare. Includerea Clientului in programul de fidelizare se poate face in momentul crearii unui cont de utilizator pe vivifiant.ro sau ulterior prin intermediul meniului asociat contului de client. Beneficiile incrierii in programul de fidelizare sunt valabile de la includerea Clientului in programul de fidelizare online.

14.2 Beneficiile programului de fidelizare
Odata inclus in programul de fidelizare vivifiant.ro, Clientul beneficiaza de:
– discount 5% pentru achizitii cumulate de peste 1000 lei;
– discount 7% pentru achizitii cumulate de peste 1500 lei;

Odata ajuns la un anumit prag de achizitii valoarea discountului ramane aceeasi, indiferent de suma achizitionata, pana la momentul in care se atinge urmatorul prag. In calculul valorii cumulate a achizitiilor nu sunt incluse costurile de transport aferente comenzilor online.

Pentru a putea participa la acest program, Clientul trebuie sa fie inregistrat in site-ul vivifiant.ro, cu o adresa valida de e-mail. Fidelizarea contului de client se va face automat, in decurs de 24 ore din momentul atingerii pragurilor precizate. Clientul nu trebuie sa faca nicio cerere in acest sens. Imediat ce contul a fost fidelizat, Clientul va primi o instiintare in acest sens prin e-mail.
Pentru a avea acces la beneficiile programului de fidelizare, Clientul trebuie sa se logheze in site in contul dedicat. Dupa logare in cont, Clientul va putea vizualiza direct in pagina produselor pretul special si discountul acordat in functie de categoria de discount aferenta.
In cazul retururilor partiale sau integrale de comenzi, sumele returnate Clientului vor fi luate in calcul la stabilirea pragului de discount aferent Clientului, acest lucru putand genera schimbarea categoriei de discount acordat respectivului Client.

 

 1. Politica de retur si Garantie

Conditii generale
Vivifiant.ro ofera posibilitatea de retur pentru clientii care notifica intentia lor in termen de maxim 3 zile calendaristice de la primirea coletului, daca sunt constatate neconformitati ale produsului ce fac nesigura sau imposibila administrarea/utilizarea sa).

Prezentele prevederi se completeaza cu prevederile articolului 12.

Cheltuielile de returnare a produsului vor fi suportate integral de catre Vivifiant pentru primul retur sau pentru retururile ocazionate de neconformitati/vici ascunse ale produsului, conform punctului 12. Returul in caz de vicii ascunse.

Produsele se pot returna prin orice companie de curierat care asigura livrarea coletului de retur la depozitul Vivifiant®. Adresa la care se trimit coletele de retur este: Extreme Engineering, str. Erou Mircea Marinescu nr.17, Voluntari, Judet ilfov

In caz de retragere din contract, Clientul este obligat sa restituie produsele achizitionate in termen de maximum 3 zile de la data retragerii din contract. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficienta transmiterea de catre Client a comunicarii privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere (3 zile de la data receptionarii Produselor).

Garantia legala de conformitate

Vivifiant.ro ofera garanţia legala de conformitate care reprezinta obligatia legala a vanzatorului fata de consumator ca, fara solicitarea unor costuri suplimentare, sa aduca produsul la conformitate, incluzand restituirea pretului platit de consumator, repararea sau inlocuirea produsului daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate în declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta.

15.1 Modalitati si termene de returnare a produselor

Clientul se obliga sa notifice vivifiant.ro intentia sa de a returna produsele achizitionate prin e-mail la adresa:  suport@vivifiant.ro, si sa efectueze returul in termen de maxim 3 zile calendaristice de la primirea produselor. In caz contrar, vivifiant.ro poate refuza coletul.
Pentru notificarea prin e-mail sau posta, Clientul va completa si trimite catre Vivifiant® “Formularul de retur Produse” sau va face orice altă declaraţie neechivocă în care îşi exprimă decizia de retragere din contract.

Catre: Extreme Engineering SRL, str. Erou Mircea Marinescu nr.17, Voluntari, Jud. Ilfov, Tel: +40 773 381 209, Email: suport@vivifiant.ro
Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse:
Produsele au fost comandate la data:
Numarul comenzii:
Numele cumparatorului:
Adresa cumparatorului:Semnatura consumatorului (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie):
Data:
Detalii motiv retur:

15.2 Conditii de returnare a produselor

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost receptionate de Client, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, bon fiscal etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu vivifiant.ro).

In urma analizarii Produselor returnate, precum si a respectarii conditiilor de retur, vivifiant.ro poate accepta/refuza returul. In cazul refuzului, vivifiant.ro va comunica Clientului motivele acestuia. Totodata, expedierea catre Client a produselor neacceptate ca retur se va face exclusiv pe cheltuiala si la initiativa Clientului. In cazul in care, in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii refuzului de preluare a returului, Clientul nu intreprinde niciun demers pentru ridicarea Produsului, Vivifiant® va proceda la distrugerea acestuia, putand pune la dispozitia Clientului documente doveditoare in acest sens.
Conform art. 16 lit. d) si e) din O.U.G. nr. 34/2014 Vivifiant® isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid ori care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator (Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, adica sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum, sa fie nedesfacut, respectiv sigilat).

15.3 Termene de returnare a sumelor achitate

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate si costul transportului achitat initial in interval de 30 de zile calendaristice de la data la care vivifiant.ro accepta returul.

 

 1. Modalitatile de adresare a reclamatiei

Reclamatia reprezinta posibilitatea oferita Clientului ca, in conformitate cu normele legale existente, sa inainteze o solicitare de rezolvare a unor situatii considerate de catre acesta drept abateri de la conditiile legale sau contractuale de furnizare a produselor si serviciilor, la care se asteapta un raspuns sau o rezolutie.
Clientii care beneficiaza de serviciile Vivifiant® pot adresa reclamatiile in limba romana astfel:
– prin posta, catre Extreme Engineering SRL, Str. Erou Mircea Marinescu nr.17, Voluntari, Jud. Ilfov;
– prin e-mail la adresa contact@vivifiant.ro, suport@vivifiant.ro sau pe site prin formularul de contact: https://www.vivifiant.ro/contact

Reclamatiile vor fi receptionate si procesate de Luni pana Vineri, in intervalul orar 09:00-17:00.
Reclamatia poate fi adresata exclusiv in forma scrisa. In situatia expedierii prin posta, aceasta se va face doar confirmare de primire.

Sesizarea trebuie adresata/inaintata de catre Client in termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la data achizitiei produsului reclamat/contestat. Ea va fi solutionata in cel mult 30 de zile de la data primirii sesizarii. In situatia in care reclamatia nu a fost solutionata in acest termen, Vivifiant® va trimite o informare scrisa cu privire la motivele pentru care aceasta nu a fost solutionata, in termen de cel mult 5 zile de la data expirarii termenului de solutionare.

Sesizarea va contine cel putin urmatoarele elemente:
– numele complet al persoanei care adreseaza reclamatia (denumirea, in cazul persoanei juridice)
– calitatea acestuia (numai daca persoana care semneaza plangerea este imputernicit al unei alte persoane ori reprezentant al unei societati comerciale)
– datele de identificare (domiciliu,  in cazul persoanei fizice/sediul social, Cod Unic de Inregistrare, numar de ordine la Oficiul Registrului Comertului, in cazul persoanei juridice)
– descrierea completa a defectului/celor reclamate, precum si numarul facturii si data achizitionarii produselor/serviciilor
– adresa corecta si completa la care raspunsul Vivifiant® va fi expediat
– data intocmirii reclamatiei
– semnatura persoanei care formuleaza reclamatia (si stampila, in cazul persoanelor juridice).

Vivifiant® se poate afla in situatia imposibilitatii solutionarii reclamatiei, daca oricare din elementele de mai sus lipsesc.
Orice reclamatie/sesizare expediata in termen si care va cuprinde toate elementele enumerate anterior va fi solutionata in termen de 30 de zile de la data primirii acesteia. Vivifiant® nu poate garanta solutionarea favorabila a reclamatiei/sesizarii. In situatia in care clientul nu va considera solutia oferita de catre Vivifiant® drept potrivita, acesta se va putea adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (link), iar in situatia in care nici masurile dispuse astfel nu sunt satisfacatoare, instantei judecatoresti competente.

 

 1. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (totala/partiala) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.  Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara a putea pretinde plata de daune-interese.
Forta majora va fi probata conform legii.

 

 1. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre vivifiant.ro si Client va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se va apela la instantele judecatoresti competente.

 

 1. Frauda

Crearea de conturi multiple folosind adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice tip de comportament de natura a afecta bunul mers al promotiilor/ofertelor/concursurilor, sunt interzise si vor fi considerate drept tentative de frauda. Proprietarul site-ului vivifiant.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor/ofertelor/concursurilor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri. Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor clientilor vivifiant.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor vivifiant.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti, etc.) vor fi pedepsite conform legii penale.

 

 1. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va deveni nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea tuturor celorlalte clauze.

 

 1. Date de identificare

Societatea EXTREME ENGINEERING S.R.L.

Nr.ord.reg.com.: J40/15093/2013
C.U.I: 32562910
IBAN: RO57 BTRL RONC RT04 9575 6901

Banca: Transilvania – Suc. Voluntari

×

Buna ziua!

Click pe buton pentru a intra in contact cu un reprezentat vanzari sau trimite e-mail la contact

×