Ghimbir
Ghimbir

Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, fiind o plantă erbacee de la care se foloseşte rizomul, datorită compoziţiei sale bogate în uleiuri volatile. Originar din India, ghimbirul este o plantă utilizată ca şi condiment încă din antichitate. În zilele noastre se cultivă în zonele tropicale şi subtropicale ale Asiei, în Brazilia, Jamaica şi Nigeria. În medicina tradiţională se utilizează pentru tratarea greţurilor şi vărsăturilor care apar în sarcină, ca antireumatic, antihelmintic precum şi în curele de slăbire.

Ghimbirul contine
:
Ulei volatil (alcătuit din zingiberen, zingeronă, gingeroli, shogaol, ar-curcumen, β-sesquifelandren, β-bisabolen şi α-farnesen), rezine, etc. 

Propietati ghimbir:

  • antiemetic
  • antivertiginos
  • antiinflamator (inhibă cicloxigenazele COX-1 şi COX-2)
  • hipocolesterolemiant
  • hipolipemiant
  • colagog
  • antiagregant plachetar
  • antioxidant
  • antibacterian
  • antifungic
  • antitumoral
  • hipertermiant

Ghimbirul se foloseste:

  • funcţionarea normală a digestiei
  • stomahic
  • stimulent al motilităţii gastro-intestinale
  • reducerea disconfortului asociat răului de mişcare
  • reducerea disconfortului asociat răului de masina
  • reducerea disconfortului asociat răului de inaltime
  • ghimbirul reduce senzaţie de greaţă şi vomă
  • digestie dificilă
  • indigestie
  • eliminarea senzaţiei de rece (frig) din organism
  • reumatism
  • menţinerea concentraţiei normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge
  • ghimbirul creşterea poftei de mâncare
  • buna funcţionare a circulaţiei periferice
  • protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
  • menţinerea flexibilităţii normale a articulaţiilor
Ghimbir
Ghimbir

Contraindicatii ghimbir:

Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.

Alergie la ghimbir, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Precautii ghimbir:

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

×

Buna ziua!

Click pe buton pentru a intra in contact cu un reprezentat vanzari sau trimite e-mail la contact

×