Scortisoara Ceylon Bio

Scortisoara este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, fiind menționată în Biblie și folosită în Egiptul antic. În China, este menționată în una dintre cele mai vechi cărți de medicină botanică chineză, datată în jurul anului 2.700 î.Hr. Scorțișoara a devenit una dintre primele mărfuri tranzacționate între Orientul Apropiat și Europa.

Scortisoara este un condiment obtinut prin uscarea scoartei interioare a arborelui Cinnamomum zeylanicum. Este foarte apreciata pentru parfumul dulce, lemnos dar si pentru proprietatile sale nutritive. Aceasta este o sursa importanta de mangan, fier, calciu, fibre si de cinamaldehida, acetat si alcool de cinamil, substante care au rol de antioxidanti in corpul uman.

Este un condiment din ramuri de copac salbatic, originare din Caraibe, America de Sud si Asia de Sud-Est. Exista doua tipuri de scortisoara: Cinnamomum verum, frecvent utilizata in lumea occidentala si cinnamomum aromaticum, care provine din sudul Chinei. Scortisoara are multiple beneficii pentru sanatate, dar exista anumite riscuri si masuri de precautie asociate cu aceasta.

Beneficiile posibile pentru sanatate includ:

  • scaderea nivelului de zahar din sange la diabetici
  • oprirea avansului sclerozei multiple
  • reducerea efectelor negative ale meselor bogate in grasimi

Beneficii

Este folosita pentru tratatrea spasmelor musculare, varsaturilor, diareei, infectiilor, racelii, pierderii poftei de mancare si a disfunctiei erectile.

Scortisoara ar putea reduce nivelul zaharului din sange la persoanele care sufera de diabet de tipul 1 si 2. Cu toate acestea, in ceea ce priveste efectele scortisoarei asupra diabetului, cercetarile raman limitate.

Infectiile fungice – Cinamaldehida, substanta chimica gasita in scortisoara, ar putea ajuta la lupta impotriva infectiilor fungice si bacteriene.

Diabetul – Diabetul ajuta la scaderea nivelului de glucoza si de lipide la pacientii cu diabet zaharat de tip 2.

Un consum de aproximativ 6 grame de scortisoara pe zi reduce glucoza serica, trigliceridele, colesterolul LDL (colesterolul rau) si colesterolul total.

De asemenea, „introducerea scortisoarei in dieta persoanelor cu diabet de tip 2 va reduce factorii de risc asociati cu diabetul zaharat si cu bolile cardiovasculare”.

Boala Alzheimer – Cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv au descoperit ca ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Un extract gasit in scortisoara contine proprietati care pot inhiba dezvoltarea bolii.

HIV – Un studiu al plantelor medicinale indiene a aratat ca poate fi potential eficace impotriva HIV.

Scleroza multipla – poate ajuta la oprirea procesului destructiv al sclerozei multiple.

Riscuri

Unele persoane care sunt sensibile la scortisoara pot avea un risc crescut de a dezvolta leziuni hepatice dupa ce au consumat alimente cu aroma de scortisoara, bauturi si suplimente alimentare.

Acest lucru poate fi posibil din cauza faptului ca, contine cumarina, care este asociata cu leziunile hepatice.

 

×

Buna ziua!

Click pe buton pentru a intra in contact cu un reprezentat vanzari sau trimite e-mail la contact

×